Tarinamme... Tähän asti.

DSC_3423.jpg

Mallaskuun panimon tarina sai alkunsa vuonna 2014 Lapualla, kun kolme ystävää alkoivat kehitellä ajatusta panimon perustamisesta. Panimo perustettiinkin vuonna 2015 Lapualle, viljapeltojen ympäröimälle Salomäen perhetilalle. Alussa panimon tuotteet keskittyivät kaverusten metsästys ja kalastusharrastuksen tukemiseen riista- ja kalaruuille suunniteltujen oluiden muodossa. Pian kuitenkin kävi selväksi, että kysyntä käsityöläisoluelle oli oletettua suurempaa ja panimolla alettiin laajentamaan tuoterepertuaaria vauhdikkaasti.

Samalla kun tuotevalikoima on kasvanut, niin on myös panimon asiakaskunta ja valmistuskapasiteettikin. Vuonna 2019 panimo tuottaa noin 100 000 litraa olutta vuodessa, ja sen tuotteita myydään valtakunnallisesti. Mallaskuun oluet ovatkin löytäneet tiensä useiden yksityisten ravintoloiden lisäksi myös Alkon, Keskon ja SOK:n liikkeiden hyllyille. Ravintolan ja vähittäismyynnin ohella panimo toimii myös aktiivisesti erilaisissa tapahtumissa tuottaen näille anniskelupalveluita. 

Panimo on avannut myös oman panimoravintolansa Lapualle, Kulttuurikeskus Vanhan paukun tiloihin idyllisen jokirantamaiseman äärelle. Ravintola palvelee tilausravintolatoiminnan lisäksi viikonloppuisin elävän musiikin ja muiden tapahtumien estradina. 

Tällä hetkellä (2019) Mallaskuu valmistaa 18 erilaista olutta ja kausiluontoisia erikoiseriä, kuten Halloween kurpitsaolut tai voimakkaampi IcenBerg kylmätislattu talviolut. Panimon arki pyörii tällä hetkellä toimitusjohtaja Ville-Petteri Salomäen johdolla ja panimolla suunnitellaan tätä esittelyä kirjoitettaessa myös lonkeron valmistuksen aloittamista.